Landtraining

Met jouw slagspecialist Dion Dreesens

Biografie

Dion Dreesens debuteerde mondiaal in de Nederlandse ploeg bij de Olympische Spelen in Londen. Richting Rio koos de Limburger van geboorte voor een totaal nieuwe weg, trainen en studeren in de Verenigde Staten werd zijn grote uitdaging. Na de Europese Kampioenschappen in Berlijn in 2014 vertrok Dion om in Charlotte bij SwimMAC Carolina te gaan trainen onder leiding van David Marsh. Inmiddels heeft Dion zijn studie afgerond en is hij voorgoed naar Nederland teruggekeerd om in Eindhoven zijn trainingen voort te zetten.

“Vind uitdaging en plezier, samen met je teamgenoten. Stel persoonlijke en haalbare doelen.” Dion

Persoonlijke details

Leeftijd25NationaliteitNederlandseSpecialiteitenBorstcrawlPrestatiesEuropees kampioen 2016 (4x200m estafette)

Over landtraining

Wanneer zwemmers landtraining doen is dit meestal gericht op stabiliteit en mobiliteit van het bewegingsapparaat. Deze oefeningen zijn ervoor om de zwemmer te helpen met de houding en controle in het water. Daarnaast voorkom je ook nog eens blessures. Een vlakke ligging is essentieel voor een zwemmer om zo min mogelijk weerstand te creëren. Dit vergt veel romp spanning en mobiliteit van het lichaam. Op het land kun je dit gecontroleerd oefenen.

Oefeningen

Binnenkort komen hier video’s te staan met oefeningen voor landtraining. Meld je nu aan om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe video’s.

Nieuwe video

Rutschen

Met jouw slagspecialist Dion Dreesens

oefening 3

Ligsteun naar hoeksteun

Met jouw slagspecialist Dion Dreesens

oefening 2

Superman

Met jouw slagspecialist Dion Dreesens

OEFENING 1

heup rug been strekking

Met jouw slagspecialist Dion Dreesens

Nieuwe video

Landtraining

Met jouw slagspecialist Dion Dreesens

How can we help you get better at this category?

Do you have any questions or requests concerning this category? Are you struggling to get ahead in this category? Don’t hesitate to contact us.