Borstcrawl

Met jouw slagspecialist Ranomi Kromowidjojo

Biografie

Ranomi Kromowidjojo maakte bij het EK in Boedapest van 2006 haar debuut. Als 15-jarige viel zij op met haar tijden. De inmiddels drievoudig Olympisch kampioene, is specialist op de vrije slag, maar zwemt ook regelmatig wedstrijden op de vlinderslag en de rugslag.

Ranomi is begonnen op club- en regionaal niveau (bij TriVia in Groningen), kwam uit op miniorenwedstrijden, startte op allerlei nummers bij de NK junioren, werd opgenomen in een KNZB-jeugdselectie en nam deel aan EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. Ranomi heeft verschillende nationale records, Europese records en wereldrecords op haar naam staan.

“Ga ervoor, niks komt vanzelf, maar vooral blijf dromen en blijf hard werken.”
Ranomi

Persoonlijke details

Leeftijd28NationaliteitNederlandseSpecialiteitenBorstcrawl, vlinderslag, rugslagRecordsWereldrecordhoudster 50m borstcrawl (22.93 kb)

Over borstcrawl

Borstcrawl staat ook wel bekend als de vrije slag. Dit is de slag waar je jezelf het snelste kan voortbewegen in het water. Naast de sprint afstanden worden er ook lange afstanden en zelfs open water afstanden gezwommen. Zwemtrainingen bestaan meestal rond de 70% uit deze slag. Bij borstcrawl is het van belang om vanuit een strakke ligging een goede techniek te zwemmen. Daarnaast is techniek erg belangrijk om zo hard en lang mogelijk te kunnen zwemmen.

Oefeningen

Binnenkort komen hier video’s te staan met oefeningen voor borstcrawl. Meld je nu aan om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe video’s.

NIeuwe Video

Schouder Activatie

Met jouw slagspecialist Ranomi Kromowidjojo

Start

Start Challenge

Met jouw slagspecialist Ranomi Kromowidjojo
De eerste oefening in een reeks om beter te leren starten!

techniek

Ademhalingsoefening

Met jouw slagspecialist Ranomi Kromowidjojo
Deze oefening helpt je bij het goed roteren van je hoofd tijdens de ademhaling.

techniek

Wrikken doorhaal

Met jouw slagspecialist Ranomi Kromowidjojo
Wrikken doorhaal is dé manier om de doorhaal van je borstcrawl op een rustige manier te oefenen.

Borstcrawl

Borstcrawl

Met jouw slagspecialist Ranomi Kromowidjojo

How can we help you get better at this category?

Do you have any questions or requests concerning this category? Are you struggling to get ahead in this category? Don’t hesitate to contact us.