Vlinderslag

Met jouw slagspecialist Maaike de Waard

Biografie

Maaike begon als 7-jarige met zwemmen bij De Zeehond’73 en bovendien turnde ze op die leeftijd. Tot haar elfde bleef zij het zwemmen en turnen combineren, tot ze besloot om zich volledig op het zwemmen te gaan richten. En met succes! Maaike nam deel aan EYOF, EJK en de Jeugd Olympische Spelen, de WK en EK. Zij is goed op verschillende slagen, met name op de korte nummers. Zowel op de rugslag als op de vlinderslag, blinkt zij uit in haar techniek.

“Schrik niet als het even niet goed gaat, vind vooral plezier, dan komt het vanzelf goed.”
Maaike

Persoonlijke details

Leeftijd21NationaliteitNederlandseSpecialiteitenVlinderslag, rugslagPrestaties2 x Brons op EK kb 2017 

Over vlinderslag

Vlinderslag is de meest uitdagende slag van allemaal! Het is niet alleen moeilijk om deze slag technisch onder de knie te krijgen maar vergt ook veel kracht en uithoudingsvermogen van de zwemmer. Daarom is het belangrijk om de krachten goed te verdelen en op de juiste momenten de juiste druk op het water uit te oefenen. Veel zwemmers denken dat deze slag vooral vanuit de armen wordt gezwommen maar schijn bedriegt, de beenslag is leidend voor een goede combinatie.

Oefeningen

Binnenkort komen hier video’s te staan met oefeningen voor vlinderslag. Meld je nu aan om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe video’s.

Onderwaterfase

Onderwaterfase Handen Los

Met jouw slagspecialist Maaike de Waard

Nieuwe video

Vlinderslag 1 Arm

Met jouw slagspecialist Maaike de Waard

Oefening 2

Vlinderslag Catch oefening

Met jouw slagspecialist Maaike de Waard

Oefening 1

Vlinderslag benen 

Met jouw slagspecialist Maaike de Waard

slagspecialist

Vlinderslag

Met jouw slagspecialist Maaike de Waard

How can we help you get better at this category?

Do you have any questions or requests concerning this category? Are you struggling to get ahead in this category? Don’t hesitate to contact us.