Schoolslag

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Biografie

In januari 2010 diende zich bij de NK junioren korte baan in Heerenveen van uit het niets ene Kyle Stolk aan. De zoon van een Zuid-Afrikaanse moeder en een Nederlandse vader, die een deel van zijn leven doorbracht in Ierland en daar de basis legde voor een zwemloopbaan, groeide uit tot een aanwinst voor het Nederlandse zwemmen.

Kyle heeft vele leeftijdsrecords en zwom verschillende internationale jeugdwedstrijden, zoals de EJK en Jeugd Olympische Spelen. Vervolgens volgden ook het EK, WK en de Olympische Spelen. Kyle is bovendien Europees kampioen.

“Geniet van wat je doet, heb plezier in het zwemmen. Doe het voor jezelf en niet voor iemand anders.”
Kyle

Persoonlijke details

Leeftijd22NationaliteitNederlandseSpecialiteitenSchoolslag, wisselslag, borstcrawl PrestatiesEuropees jeugdkampioen 2013

Over schoolslag

Schoolslag wordt wel is gezien als het buitenbeentje onder alle slagen. Maar niks is minder waar! Om de schoolslag hard en snel te kunnen zwemmen is er veel kracht nodig. De schoolslag is net als de vlinderslag een interval slag waarbij je krachten op juiste momenten moet inzetten om zo effectief snelheid te kunnen generen in het water. Hierbij staan twee punten centraal. Het eerste punt is dat schoolslag een stop en go slag is, dit betekend dat er altijd een glijfase inzit, deze kan je verkleinen waardoor je slagfrequentie omhoog gaat. Het tweede punt is het verminderen van weerstand, waardoor je de snelheid die je genereert zo lang mogelijk kan vasthouden.

Oefeningen

Nieuwe video

Heel Kick

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Oefening  3

Wrikken armslag

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Oefening 2

Schoolslag benen

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

oefening 1

Wrikken catch

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

schoolslag 

Schoolslag

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

How can we help you get better at this category?

Do you have any questions or requests concerning this category? Are you struggling to get ahead in this category? Don’t hesitate to contact us.