Schoolslag

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Biografie

In januari 2010, tijdens de NK korte baan junioren in Heerenveen, nam Kyle Stolk voor de eerste keer deel aan een Nederlandse wedstrijd. Als zoon van een Zuid-Afrikaanse moeder en Nederlandse vader, is Kyle opgegroeid in Ierland. Daar heeft hij de basis gelegd voor zijn zwemloopbaan en is Kyle inmiddels uitgegroeid tot internationale zwemmer en lid van het Nederlandse team.

Kyle heeft vele leeftijdsrecords op zijn naam staan en heeft deelgenomen aan de EJK en Jeugd Olympische spelen. Als senioren is Kyle inmiddels aan de start verschenen bij de EK, WK, de Olympische spelen en werd het Europees kampioen met de heren estafette 4x200m vrije slag.

“Geniet van wat je doet, heb plezier en zwem vooral voor jezelf.”
Kyle

Persoonlijke details

Leeftijd22NationaliteitNederlandseSpecialiteitenschoolslag, wisselslag, borstcrawl PrestatiesEuropees Jeugd kampioen 2013

Over de schoolslag

Schoolslag is een uitdagende slag op het gebied van coördinatie. Het is moeilijk om de slag technisch goed uit te voeren en een mooie timing tussen de arm- en de beenslag te krijgen.
Net als bij de vlinderslag is het belangrijk om op de juiste momenten een goede druk op het water uit te oefenen en je krachten goed te verdelen. De schoolslag kent een glijfase na iedere slag cyclus. Afhankelijk van de afstand die je zwemt, duurt de glijfase korter of langer. Belangrijk bij de schoolslag is ook om je zo min mogelijk tegen te laten houden door het water. Een technisch goede uitvoering van de armslag, beenslag en de timing is belangrijk, waardoor je de voorwaartse snelheid zo lang mogelijk kan vasthouden.

Oefeningen

Hier verschijnen met regelmaat nieuwe techniekvideo´s van de schoolslag.
De video´s kun je ook bekijken op het YouTube kanaal van de Swim Academy.

Weten wat Nextline voor jou kan betekenen? Neem contact op met Nextline.

Techniekvideo

Heel Kick

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Techniekvideo

Wrikken armslag

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Techniekvideo

Schoolslag benen

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Techniekvideo

Wrikken catch

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Slagspecialist

Schoolslag

Met jouw slagspecialist Kyle Stolk

Neem contact met ons op!

Blijf je graag op de hoogte, heb je suggesties of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op en stuur een e-mail naar Nextline.