Videos   <   Schoolslag

Schoolslag Wrikken Armslag

Omschrijving

Kyle neemt je deze week mee met de schoolslag armslag. Niet zomaar schoolslag armen maar een combinatie tussen wrikken en een hele armslag. Deze oefening dient als doel meer gevoel te krijgen in de trekfase van de schoolslag. Voer deze oefening gecontroleerd uit en probeer de druk bij de wrikken constant te voelen op de handen.  

TIP: voor deze oefening is het aan te raden om een snorkel te gebruiken om zo optimaal te kunnen concentreren op een rustige uitvoering!

stap voor stap

Stap 1: Ligging

Je ligt in stroomlijn en zwemt rustig ondersteunend Borstcrawl benen. In deze beginpositie start je met de inzet van de wrikbeweging en ga je langzaam breder pakken.

Stap 2: Wrikken Door naar midden

Pak de beweging door totdat de armen breed zijn en laat deze doorgaan tot de elleboog bijna naast de schouder is.

Blijf goed druk houden op het water!

Stap 3: Positie armen

Probeer wanneer je op wrikken midden bent aangekomen om de handen goed onder de ellebogen te bewegen. De bovenarmen houdt je hier zoveel mogenlijk stil en laat de onderarmen het werk doen.

Stap 4: Schoolslag

eindje de oefening met een hele schoolslag armslag. Zorg er voor dat je de beweging van wrikken midden goed naar binnen maakt en snel de beweging naar voren inzet. Vervolg hierna de oefening overnieuw totdat je de baan afgemaakt hebt.