Videos   <   Borstcrawl

Start Challenge

Omschrijving

Ranomi daagt je uit! De eerste oefening in de startreeks om beter kunnen gaan starten. Deze challenge heeft alles te maken met balans en controle op en van het startblok. De uitgangspositie is een hele uitdaging maar wanneer je vanuit deze positie een goede afzet en vluchtfase kan maken helpt dit je zeker met het controleren van je start. Ga aan de slag met deze oefening en onthoud controle is hier de sleutel tot succes!

stap voor stap

Stap 1: Strijkplank positie

Begin met 2 benen op het startblok en ga rustig van de verticale positie de horizontale strijkplank positie op 1 been. Oefen dit gerust eerst een paar op de kant voordat je dit gaat toepassen op het startblok. Zak door je knie en zog er voor dat je been en stroomlijn in 1 rechte lijn zijn.

Stap 2: afzet

Zet af en laat de beweging komen uit het standbeen. Houdt zo lang mogelijk de horinzontale positie vast en duik naar voren.

Stap 3: Vluchtfase

Wanneer je afgezet hebt buig je de armen en hoofd af naar beneden en zet je de duik in het water in.

Stap 4: Dive in one hole.

Duik het water in met controle. Ook wel de dive in one hole genoemd in de zwemsport. Hiermee zorg je ervoor dat waar de armen het water in komen ook de benen in hetzelfde gat te water komen.