Videos   <   Borstcrawl

Ademhalingsoefening

Omschrijving

De supermen is één van de posities om een juiste ligging in het water te oefenen. Deze houding geeft je ook de mogelijkheid om uit te breiden met een ademhaling. Deze week gaan we aan de slag met het oefenen van de rotatie van het hoofd. Om zo min mogelijk negatieve weerstand te creëren is het belangrijk dat je tijdens de ademhaling een mooie rotatie van het hoofd kunt maken. Zorg dat je de oefeningen rustig en ontspannen uitvoert èn goed blijft letten op een vlakke ligging.

stap voor stap

Stap 1: Uitgangspositie

De supermen is de uitgangspositie voor deze oefening. Let in deze houding goed op je strekking en vlakke ligging. De voorste arm is gestrekt voor je schouder en ligt en ontspannen aan de waterlijn. De achterste arm laat je naast je lichaam liggen.

Stap 2: Rotatie van het hoofd

Vanuit de uitgangspositie roteer je het hoofd. Let erop dat je het hoofd niet optilt, maar je kin over je schouder draait.
De open schouder (van de arm naast het lichaam) mag je een klein beetje opendraaien, maar de rest van je lichaam laat je vlak liggen.

Stap 3: Ligging

Roteer het hoofd terug naar de uitgangspositie en herhaal de beweging aan de andere zijde.
Zoals je bij Ranomi kunt zien, verandert de positie van het lichaam minimaal. Op deze manier ervaar je de minste weerstand.