Nextline Swimming heeft besloten om per einde van het zwemseizoen 2022 / 2023 te stoppen als zwemvereniging.

Eindhoven, 25 april 2023 – Nextline Swimming is in het voorjaar van 2018 opgericht met als doel om een positieve impuls te geven aan de zwemsport in Nederland en om in de regio zuid de zwemsport te helpen professionaliseren en verduurzamen.


“De afgelopen 5 jaar hebben we met Nextline een prachtig avontuur mogen beleven. Een avontuur met vele sportieve hoogtepunten, een paar met name corona gerelateerde dieptepunten en zwemmers die zich fantastisch hebben ontwikkeld – zowel in als buiten het water – tot volwassen en goed presterende atleten. Het is nu tijd voor de volgende stap in mijn carrière als zwemcoach en om die reden heb ik besloten om vanaf volgend seizoen een nieuw avontuur aan te gaan”, aldus Roland Beekes, oprichter en hoofdtrainer van Nextline Swimming.


Vervolgens was het aan het bestuur en de leden van de vereniging om de vraag te beantwoorden: wat betekent deze persoonlijke beslissing van Roland voor de toekomst van Nextline Swimming? We zijn een kleine club, wat ons met veel persoonlijke aandacht voor de individuele zwemmer uniek maakt, maar daarmee ook kwetsbaar. Het vervangen van Roland met een trainer van een vergelijkbaar niveau is ons inziens niet haalbaar en bovendien zien we onvoldoende duurzaam perspectief. Om die reden hebben we unaniem de beslissing genomen om na dit seizoen te stoppen met Nextline Swimming. Een beslissing die alle betrokkenen raakt maar met name uiteraard de zwemmers zelf.


Tegelijkertijd biedt het einde van Nextline Swimming ook weer volop nieuwe kansen. De Nextline Zwemschool gaat gewoon door op de ingeslagen koers en in de komende periode zullen we met alle zwemmers en hun ouders bepalen wat de juiste vervolgstap is in hun zwemcarrières. Bovendien zullen we het laatste deel van het seizoen genieten en zorgen voor een mooie en sportieve afsluiting van Nextline Swimming.
Voor eventuele vragen kun je terecht bij:


Hoofdtrainer – roland@nextline.org

Bestuur – secretaris@nextline.org