Rugslag

Met jouw slagspecialist Bastiaan Lijesen

Biografie

Bastiaan Lijesen had zich in 2007 voorgenomen om in navolging van zijn broer Robert de EJK te halen en in die opzet slaagde de lange zwemmer uit Nieuwerkerk a/d IJssel glansrijk.

Eerst was het doel om het EK en/of WK te behalen en daarna Olympische Spelen. Ook daarin wilde Bastiaan zijn broer volgen. In 2012 kwam deze droom uit en nam Bastiaan deel aan de Olympische Spelen in Londen en zwom hij ook tijdens de Wereld Kampioenschappen met de top mee. Bastiaan bezit verschillende nationale records op de rugslag.

Elke meter die je zwemt, begin altijd bij de basis. En als het niet lukt, begin je weer bij stap 1.”
Bastiaan

Persoonlijke details

Leeftijd27NationaliteitNederlandseSpecialiteitenRugslagRecordsNederlands recordhouder 50m rugslag (24.73 lb)

Over rugslag

Rugslag is een echte slag voor de liefhebbers. Deze slag die, zoals de naam al doet vermoeden, je uitvoert op je rug, vraagt veel technische vaardigheden van de zwemmer. Wanneer er niet genoeg aandacht wordt besteed aan de techniek is de kans op blessures groot. Om overbelasting te voorkomen op de rugslag is rotatie van groot belang.

Oefeningen

Binnenkort komen hier video’s te staan met oefeningen voor rugslag. Meld je nu aan om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe video’s.

Start oefening 1

Rugslag start oefening 1

Met jouw slagspecialist Maaike de Waard

Techniek

Rotatie oefening

Met jouw slagspecialist Bastiaan Lijesen

Techniek

Liggingsoefening

Met jouw slagspecialist Bastiaan Lijesen

Slagspecialist

Rugslag

Met jouw slagspecialist Bastiaan Lijesen

How can we help you get better at this category?

Do you have any questions or requests concerning this category? Are you struggling to get ahead in this category? Don’t hesitate to contact us.