Het ligt niet voor de hand om bedrijvigheid te koppelen aan de zwemsport. Toch zet het ambitieuze Nextline uit Eindhoven zich hiervoor in, omdat zij kansen zien voor het bedrijfsleven. Ontwikkeling, innovatie, kennisdelen en talentondersteuning zijn enkele van de aspecten die Nextline aanbiedt. Voeg daar de klinkende namen van hun ambassadeurs aan toe (zoals de olympisch zwemmers Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman) en er ontstaat een absolute meerwaarde voor de zwemsport in het algemeen en voor het bedrijfsleven in het bijzonder. Bibi Gulikers: “Onze missie is het innoveren van de zwemsport en het ontwikkelen van talentvolle zwemmers met ambitie. Daarvan afgeleid bieden we een unieke kans om uw medewerkers op een gezonde en vitale manier te ‘trakteren’ op persoonlijke groei en talentontwikkeling. Wees gerust, deelname is niet altijd in zwemkleding.”

Bibi Gulikers (33), voorheen bondscoach bij het Regionaal Trainingscentrum van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), zet zich nu in als projectmanager voor de ontwikkeling en groei van het jongste zweminitiatief in Nederland: Nextline. Dit initiatief startte in de zomer van 2018 om de zwemsport in Nederland een boost te geven. Olympisch zwemmer Bastiaan Lijesen en hoofdtrainer Roland Beekes zijn de initiatiefnemers van Nextline. Vijf Nederlandse topzwemmers (Ranomi Kromowidjojo, Ferry Weertman, Kyle Stolk, Maaike de Waard en Dion Dreesens) hebben zich als ambassadeurs hierbij aangesloten.

Zwemsport een stap verder Projecten als Nextline Swimming en Nextline Swim Academy geven zwemmers van elk niveau in heel zwemmend Nederland de kans om zich verder te ontwikkelen. Bastiaan: “Met Nextline brengen we de zwemsport een stap verder. We willen iedereen die graag zwemt, helpen om beter te worden. We ondersteunen de zwemmer om persoonlijk en sportief te groeien en de zwemvaardigheden te verbeteren.” De letterlijke next step kan persoonlijke ontplooiing zijn of doorstroming naar een KNZB-opleidingscentrum voor ontwikkeling op internationaal of olympisch niveau. Roland: “Een van onze zwemmers is inmiddels doorgestroomd en traint nu ook bij het opleidingscentrum van de KNZB. Daar zijn we heel trots op.”

Innovatieve en complete zwemsport Zwemmers van jong tot oud kunnen aansluiting vinden bij Nextline. Speciale trainingsmodules worden aangeboden voor talentvolle, ambitieuze en bereidwillige zwemmers vanaf 14 jaar. Momenteel traint Nextline 12 zwemmers. Dit gebeurt via Nextline Swimming, dat zich richt op talentontwikkeling. Via Swim Academy worden onder andere online instructievideo’s aangeboden met praktische tips. Dit is een van de methoden die verder wordt ontwikkeld in samenwerking met innovatieve partners. Deze zijn, net zoals zij, gericht op verbetering en het aantrekkelijker maken van de zwemsport via nieuwe technologie.

Bibi: ”Onze visie is dat een atleet meer is dan alleen een sporter. De jonge deelnemers brengen we daarom ook 21e – eeuwse vaardigheden bij. Dit zijn competenties die atleten nodig hebben om succesvol deel te kunnen nemen in de maatschappij. Immers, rijk worden van zwemmen doe je niet, je zult erbij moeten blijven werken. We zetten ons extra in om de jonge zwemmers te leren hoe zij school, vrienden, thuis en hun sport kunnen combineren. Plannen, organiseren, mentale weerbaarheid en zelfredzaamheid zijn belangrijke en actuele items.”

Kansen en mogelijkheden voor ondernemers Het team van deze organisatie ziet kansen en mogelijkheden om de zwemsport te verbinden aan het bedrijfsleven en aan te sluiten op maatschappelijke behoeften. Daartoe zijn zij continue op zoek naar innovaties, mogelijkheden en verbeteringen. Bibi: “Met Nextline hebben we de mensen en de kennis in huis om een brug te slaan naar het bedrijfsleven. Wij bieden workshops en clinics op het gebied van vaardigheidstraining en persoonlijke ontwikkeling, gebaseerd op onze dagelijkse praktijk. Beschouw het als mogelijkheid voor teambuilding, maar dan niet via de platgetreden managementpaden. Neem een duik in het diepe en laat je verrassen door onze verfrissende aanpak.”

In de topsport is werving en selectie van talentvolle zwemmers een van de kerntaken. Die kennis heeft Nextline in huis in de personen van Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman. Zij delen hun kennis graag met het bedrijfsleven. Nextline gaat ook actief op zoek naar kennis via samenwerking met de beste experts binnen diverse kennisorganisaties.

Om mensen gemotiveerd vitaal te houden, kan een maatwerkprogramma aangeboden worden, gericht op vitaliteit. Binnen dit thema is gezonde voeding van belang. Samen met de universiteit Wageningen wordt onderzocht aan welke voeding jonge zwemmers behoefte hebben. Van deze informatie kunnen zowel het bedrijfsleven als het onderwijs profiteren. Aan gemotiveerde zwemmers uit binnen- en buitenland die werken bij bedrijven in de omgeving Eindhoven, biedt Nextline een wekelijks zwemprogramma via Swim Academy Training. Overigens is het ook mogelijk een zwemabonnement af te sluiten voor een pauze-uurtje bedrijfszwemmen. Goed voor lichaam en geest.

The American Way Doorgaans zijn zwemwedstrijden slechts interessant voor de direct betrokkenen. Door op de Amerikaanse manier (nationale) wedstrijden te organiseren voor zwemmers op niveau, wordt een wedstrijd een waar event. Bovendien biedt het evenement attractieve mogelijkheden voor bedrijfsexposure. Wedstrijden kunnen worden voorafgegaan door workshops, clinics of een congres, waarbij in onderling overleg een uniek programma wordt samengesteld.

Bibi: “We zijn heel bewust bezig om op een creatieve en innovatieve manier de zwemsport te verbinden met andere initiatieven en organisaties. We kunnen van elkaar leren en van meerwaarde zijn voor elkaar. Immers, de zwemsport is veel meer dan baantjes trekken.”